astro centar

Izrada natalne karte

Da biste napravili i protumačili svoj natalni horoskop, potrebni su vam sledeći podaci:

-tačan datum rođenja,
-vreme (sat i minut) rođenja i
-mesto rođenja.
Ukoliko ne znate tačno vreme kada ste rođeni, teško ćete izračunati podznak u horoskopu i vaša natalna karta biće na neki način okrnjena i nepotpuna. Ipak, i bez toga možete dosta otkriti. Pročitajte šta je i koliko je bitan podznak u horoskopu.

Nakon toga, kada imate sve podatke, pristupa se izradi i tumačenju natalne karte. Tri najvažnije stvari u njenom formiranju su planete, horoskopski znakovi i kuće. Sve to je upakovano u astrološki krug koji je podeljen na 12 jednakih delova – znakova, a koji pokazuje raspored planeta na nebu u trenutku vašeg rođenja.

Najvažnije planete u natalnom horoskopu su Sunce i Mesec (koji faktički nije planeta već Zemljin satelit, ali se u astrologiji smatra planetom koja ima uticaj na nas). Položaj Sunca u trenutku vašeg rođenja određuje znak u kojem ste rođeni. Ostale planete imaju neke svoje karakteristike i njihovi uticaji se tumače u skladu sa tim u kojoj se kući i znaku nalaze.

Pored toga što je podeljen na 12 znakova, zodijački krug ima i 12 kuća.

Kuće u natalnom horoskopu se odnose na energiju i događaje, na to na gde se i u kojim aspektima života nešto događa.

Astrologija za početnike je ono odakle treba da počnete kada želite da se bavite horoskopom ili izradom natalne karte i da naučite osnovne pojmove koji se upotrebvaljaju tom prilikom.

Izrada natalne karte danas je pojednostavljen proces i možete je dobiti besplatno na internetu u par klika na raznim sajtovima. Ostaje vam samo da posle da protumaičte ono što ste dobili.

Astrozenit astro centar telefonom 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

Nemačka

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

Švajcarska

0,5 CHF

Austrija

0,87 EUR

Srbija

60 RSD

Hrvatska

3,49 KN

4,78 KN

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Eronet

1,85 KM

Švedska

7 SEK

Izaberite Astrozenit savetnika

Ovaj veb-sajt koristi kolačiće u cilju poboljšanja korisničkog iskustva.