astro centar

Natalna karta – natalni, lični horoskop

U širem smislu, natalna karta podrazumeva životni, lični horoskop ili horoskop rođenja. U užem smislu, natalna karta predstavlja grafički, simbolički prikaz neba (astronomskih konfiguracija) za egzaktan trenutak i mesto na Zemlji (mada u modernoj astrologiji ima i karata koje se izrađuju i za mesta koja nisu na Zemlji).

Elementi natalne karte su:

-znakovi zodijaka ili zodijačka sazvežđa – sazvežđa koja se nalaze u ravni ekliptike. Ima ih dvanaest i mada ona u prirodi nisu jednakih veličina, u horoskopu-astrologiji su im dodeljeni jednaki segmenti (po 30 stepeni). U sistemu zapadne ili tropske astrologije je veza između stvarnih astronomskih sazvežđa i astroloških znakova (zodijačkih sazvežđa) simbolična. Logika ovog sistema su godišnja doba, pa je tako početak Zodijaka-početak znaka Ovan-prolećna ravnodnevica. Znakovi zodijaka predstavljaju mitološku osnovu horoskopa, po čijim se mitovima natalna karta-horoskop i tumači.
Pogledajte besplatno deo tumačenja položaja planete u znaku za vaš lični, životni horoskop-natalnu kartu

-planete (ovde mislimo na astrološke planete-uključujući i Sunce i Mesec) – se kreću, posmatrano sa Zemlje, oko Zemlje i u svakom trenutku se iza njih nalazi neko sazvežđe, i kažemo da se planeta nalazi u nekom znaku. Planete zauzimaju određene međusobne položaje (uglove u odnosu na posmatrača sa Zemlje) koje zovemo aspektima.

U astrološkom smislu, natalna karta je pokazatelj životnih potencijala, a kroz njena polja dobijamo važne informacije o svim događajima koji će karakterisati život osobe.

Ispod na slici je prikaz vaše natalne karte-ličnog, životnog horoskopa ili horoskopa rođenja koji dajemo svim registrovanim članovima besplatno. Takođe, za registrovane članove je deo, a za pretplatnike kompletno:

– besplatno tumačenje položaja planete u znaku za vaš lični, životni horoskop-natalnu kartu
– besplatno tumačenje aspekata između planeta za vaš lični, životni horoskop-natalnu kartu
– besplatno tumačenje položaja planeta u astrološkim kućama-poljima horoskopa za vaš lični, životni horoskop-natalnu kartu,
– besplatno tumačenje položaja vrhova astroloških kuća-polja horoskopa u znacima zodijaka za vaš lični, životni horoskop-natalnu kartu,
– besplatno tumačenje položaja planeta vladara astroloških kuća-polja horoskopa za vaš lični, životni horoskop-natalnu kartu

Astrozenit astro centar telefonom 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

Nemačka

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

Švajcarska

0,5 CHF

Austrija

0,87 EUR

Srbija

60 RSD

Hrvatska

3,49 KN

4,78 KN

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Eronet

1,85 KM

Švedska

7 SEK

Izaberite Astrozenit savetnika

Ovaj veb-sajt koristi kolačiće u cilju poboljšanja korisničkog iskustva.