astro centar

Razlika: horoskopski znak i natalna karta

Ljudi s kojima razgovaram i kojima pomažem u svakodnevnim problemima često me pitaju „koja je razlika između horoskopskog znaka i natalne karte“? Naposljetku, nakon svih onih silnih horoskopa kojima nas bombardiraju u popularnim časopisima, a koji govore samo o horoskopskom znaku, nekako smo naučili da je to sve što nam astrologija uopće može ponuditi.

I tako po navici pročitamo što nam govori dnevni horoskop, odnosno što nam predviđaju mjesečni ili godišnji horoskopi, i vidimo da se neke stvari zaista podudaraju; ali s druge strane otkrijemo da dobar dio tvrdnji baš i nema veze sa stvarnošću. Malo se razočaramo, ali prihvatimo tu činjenicu kao neizbježnu. Pa na kraju krajeva, Bikova, Lavova, Ovnova i drugih ima na stotine milijuna – pa kako onda očekivati da horoskop pogodi baš u svemu?

Ne dajte se zavarati takvim pričama! Astrologija ima mnogo jačih oružja od promatranja samog Sunčevog znaka (odnosno horoskopskog znaka). Natalna karta osnovni je alat ozbiljne astrologije, i na njoj je doduše zapisan vaš Sunčev znak (Sunčani znak, zodijački ili horoskopski znak – kako ga već želite zvati), ali uz njega i sva sila drugih podataka. Svi oni ovise upravo o mjestu i trenutku kad ste rođeni, i zapravo jedinstveno opisuju upravo vas.

U toj jedinstvenosti, i u tom broju podataka najveća je razlika između tumačenja horoskopskog znaka i natalne karte.

Tumačiti nečiji karakter, energiju i sklonosti (ne predvidjeti budućnost jer to je nemoguće) na temelju samo jednog podatka potpuno je nemoguće; naravno, postoje neke zajedničke crte koje dijeli većina Djevica ili Škorpiona, na primjer, ali postoje zato i tisuće varijacija koje na kraju dovode do toga da će jedan Strijelac biti sličniji nekom Blizancu nego drugom Strijelcu. Srećom, postoji način da takve varijacije objasnimo i predvidimo – a to je upravo astrološko tumačenje natalne karte.

Astrozenit astro centar telefonom 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

Nemačka

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

Švajcarska

0,5 CHF

Austrija

0,87 EUR

Srbija

60 RSD

Hrvatska

3,49 KN

4,78 KN

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Eronet

1,85 KM

Švedska

7 SEK

Izaberite Astrozenit savetnika

Ovaj veb-sajt koristi kolačiće u cilju poboljšanja korisničkog iskustva.