astro centar

Tarot

Proricanje tarot kartama datira još od vremena drevnog Egipta. Na pitanje šta je tarot i zašto stolećima izaziva veliko interesovanje kod mnogih, može se reći da je on sistem mističnih poruka iz prošlosti. Tarot je bio vrlo cenjen spiritualni alat za proricanje sudbine. Misterija i tajnovitost prožimaju svaki simbol i sliku ovog magičnog sistema. Tarot kao drevni oblik znanja sastoji se od 78 karata.

U interpretaciji Velika Arkana prikazuje koncept života i prirode svakog pojedinca. Mala Arkana u tarotu simbolizira sve one mentalne karakteristike, procese i okolnosti. Simbolika tarota predstavljena kroz ezoterične simbole simbolizira vrata duhovnog sveta i kosmičkih tajni. Mnoge osobe u želji da saznaju tajne na svom sudbinskom putu, koriste ovu preciznu tehniku, koja za razliku od drugih, može dati opsežan i detaljan odgovor.

Tarot karte kao okultni sistem okružen je mnogim mitovima i legendama. Poznato je da su egipatski sveštenici koristili tarot sistem za mnoge mistične rituale. Mnogi istraživači, ali i ljubitelji tarota smatraju da su tarot karte poruke tajanstvenih znakova. No, da bi kroz ovaj drevni sistem uspeli otkriti skrivene delove ljudske duše potrebna je mudrost i proširena percepcija. U analizi prošlosti, sadašnjosti i budućnosti tarot nam jasno pruža mogućnosti da izbegnemo nepotrebne greške. Uopšteno, tarot je carstvo mistike, okvir kroz koji nam sam svemir šalje odgovore.

Šta znači reč TAROT?

Mnogi istraživači smatraju da je sam naziv TAROT znači “na kraljevom putu”. Ali prema drugom mišljenju, postoji verovanje da je naziv nastao od reči italijanskog porekla “tarocchi” što u prevodu predstavlja špil karata. Proricanje tarotom u današnje vreme je vrlo cenjeno, ali i jedno od najrasprostranjenih. Zbog svoje mistične prirode tarot se smatra oblikom prenosa astralne energije. Svaka karta u sebi nosi ezoterične simbole kroz koje se mogu predočiti događaji zapisani na životnom putu osobe. Tarot kao spiritualni alat smatra se posebnim jezikom simbola zato se s njim mora rukovati vrlo oprezno.

Tarot karte su veoma popularan vid proricanja. Potiču najverovatnije iz srednjeg veka i povezuju se sa raznim tajnim društvima. Poznati su Marsljeski Tarot, Kroulijev Tarot, Rajder,Vajtov Tarot i mnogo drugi. Interesantno je da su ga prihvatili i Kinezi i Japanci koji imaju svoje ilustracije Tarot karata. Mnogi smatraju da su Tarot karte “žive karte” tj. da predstavljaju vrstu energetskih moći koje preuzimaju informacije iz viših inteligencija i da se prema njima mora postupati s poštpovanjem. Za mnoge je Tarot samo instrument putem koga dolaze do potrebnih informacija, ne pridajući mu nikakav mističan element. Smatra se da Tarot karte treba poštovati, držati na polici najmanje u visini glave onoga čije su, da treba da sako ima svoje Tarot karte i treba da budu obmotane u belu ili teget tkaninu od prirodnih materijala. Takođe treba ih otvarati na plavoj ili ljubičastoj podlozi.

Postoje dva špila karata. Jedan, tzv. VELIKA ARKANA, sadrži u sebi 22 karte i predstavljaju u simboličnom smislu znanje, moć, intuiciju, zlo, ljubav, talenat i sl. One su kao i karte i za MALE ARKANE u vezi sa zodijačkim znacima, tj. svaka Tarot karta odgovara nekom zodijačkom znaku.Karte iz špila VELIKE ARKANE podeljene su u četiri odvojene grupe, ima ih ukupno 56 i dele se na ŠTAPOVE ( element vatre, odgovaraju Ovnu, Lavu i Strelcu) PEHARE ( element vode, odgovaraju Raku, Škorpiji i Ribama), MAČEVE ( element vazduha, odgovaraju Blizancima, Vagi i Vodoliji) i DINARI ( element zemlje, odgovaraju Biku, Devici i Jarcu). Svaka karta iz svakog od špila odgovara nekom stepenu određenog znaka u Zodijaku. To se uvek uzima u obzir pri tumačenju, u poređenju sa znakom osobe kojoj se karte otvaraju.ŠTAPOVI – simbolizuju akciju, dinamizam, PEHARI – emocije, MAČEVI – komunikaciju i DINARI – novac, sigurnost.
N

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

CRNA GORA (fix)

1,01 €

Ovaj veb-sajt koristi kolačiće u cilju poboljšanja korisničkog iskustva.