Astrozenit

astro centar

TOPAZ

Izgled – Prozračni, špicasti kristali, obično mali i fasetirani ili krupniji komad

Boja – Zlatnožuta, smeđa, plava, providan, crvenoružičasta, zelena

Izvor – SAD, Meksiko, Indija, Australija, Južna Afrika, Šri Lanka, Pakistan

Osobine – Topaz je blag, suosjećajan kamen koji usmjerava energiju ka mestu gdje je najpotrebnija. Smiruje, iscjeljuje, stimulira, dopunjava energijom, motivira i poravnava meridijane tijela. Topaz potiče istinu i praštanje. Pomaže osvjetliti stazu, ističe ciljeve i prodire u unutarnje instrukcije. Ovaj kamen donosi povjerenje u univerzum, što vam pre omogućava da “jeste”, nego da “djelate”. Prevazilazi sumnju i nesigurnost. Treperava energija topaza donosi radost, velikoduđnost, izobilje i dobro zdravlje. Tradicionalno je poznat kao kamen ljubavi i sreće, doprinosi uspešnom ostvarivanju ciljeva. Potiče afirmacije i manifestaciju, kao i vizualizaciju. Odličan za čišćenje aure i za otpuštanje, topaz otpušta napetost na bilo kojoj razini i može ubrzati duhovni razvoj.

Psihološki, topaz vam pomaže otkriti osobna unutarnja bogatstva. Čini da se osjećate sigurnim u sebe i kao filantrop koji želi podjeliti svoju sreću i širiti radost svuda okolo. Negativnost ne opstaje u blizini veselog topaza. Ovaj kamen potiče otvorenost i iskrenost, samoostvarenje, samokontrolu i potrebu da razvijate unutarnju mudrost. Mentalno, topaz potpomaže rješavanje problema i naročito je koristan za one koji se bave umetnošću. Pomaže vam postati svjesni utjecaja koji imate i znanja koje ste stekli kroz naporan rad i životno iskustvo. Ovaj kamen ima kapacitete sagledati i krupan plan i najmanju sitnicu i prepoznati koliko su uzajamno povezani. Topaz potiče izrazavanje ideja i prenošenje mudrosti. Topaz je izvanredna emotivna podrška, stabilira emocije i čini vas prijemčivijim za ljubav iz svakog izvora.

Liječenje – Topaz se može koristiti za zdravlje. Potiče varenje i bori se protiv anoreksije, obnavlja osjetilo okusa, jača živce i stimulira metabolizam.

Položaj – Prsti, solarni pleksus, čeona čakra. Postaviti ili staviti kako odgovara za iscjeljivanje. Eliksir se može staviti na kožu.

Tipovi

Zlatni topaz

(imperijal topaz) djeluje kao baterija, jer dopunjava duhovno i fizički, jača vjeru i optimizam. To je odličan kamen za svjesno priključivanje najvišoj sili univerzuma i može se koristiti za pohranjivanje informacija dobijenih na ovaj način. Imperijal topaz pomaže kod prepoznavanja osobnih sposobnosti, izgrađuje motiv za priznavanje i privlači ljude od pomoći. Ovaj kamen je koristan onima koji idu za slavom, zato što daje karizmu i samopouzdanje zasnovano na sposobnostima ostajući velikodušan i otvorena srca. Podržava prevazilaženje ograničenja i pravljenje velikih planova. U liječenju, jača stanične strukture i solarni pleksus, koristan je za živčanu iscrpljenost i kod nedovoljnog iskorišćavanja hranljivih tvari. Lijeci jetru, žučnu kesu i endokrine žlijezde.

Plavi topaz

kada se stavi na grlenu čakru ili na treće oko, stimulira te čakre i verbalizaciju. Ovo je odlična boja za meditaciju i povezivanje s višim ja, potiče življenje u skladu s osobnim težnjama i stavovima. Pomaže u spoznaji scenerija po kojima živite i prepoznate gdje ste odlutali od svoje osobne istine.

Providni topaz

pomaže kod osvješćivanja misli i djela i karmičkih efekata koje oni imaju. Potpomaže pročišćavanju emocija i djela, pobuđujuci kozmičku svjesnost. U iscjeljivanju, topaz otklanja ustajalu ili zaglavljenu energiju.

Ružičasti topaz

je kamen nade. Polako slabi stare modele nezdravosti i rastvara otpor vodeći ka blistavom zdravlju.

Astrozenit astro centar telefonom 24/7

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM